Ajankohtaista

Tykypäivä koittaa… Ideat virkistyspäivään Seinäjoella

Mitä eroa on tyhypäivällä ja tykypäivällä? Tätä mekin joskus pohdimme, kunnes hoksasimme tarkistaa asian tykypaiva.net-sivustolta:

Tyky-toiminta eli työkykyä ylläpitävä toiminta perustuu lakiin. Tyhy-toimintaa eli työhyvinvointia lainsäädäntö ei sinänsä tunnista. Arkipäiväisessä puheessa näillä kahdella käsitteellä kuitenkin usein tarkoitetaan samaa asiaa.

tykypaiva.net

Rakkaalla lapsella monta nimeä, tässä artikkelissa esittelemme kuusi erityylistä kokonaisuutta, joita hyödyntämällä toteutetaan ikimuistoinen tykypäivä, tyhypäivä tai virkistyspäivä. Halutessasi autamme myös maksutta räätälöimään kokonaisuudesta oman näköisesi!

1. Fiinisti fiilistellen Hotelli Almassa ja Kyrö Distilleryllä

Ylellisen, mutta silti kotoisan tunnelman yhdistäminen saa arjen kiireet unohtumaan. Seinäjoelle saavutaan helposti junalla – alle kolme tuntia Helsingistä ja Oulusta sekä kaikkialta siitä välistä – ja suunnataan heti alkuun Hotelli-Ravintola Alman päärakennukselle. Vanha rautatieläisten talo on laajentunut viehättäväksi hotellikortteliksi ja on vastikään palkittu myös vuoden majoitusliikkeenä. Ainutlaatuiset huoneet toimivat reissun tukikohtana ja ravintolan henkilökunta huolehtii, ettei tyhyilemään lähdetä tyhjin vatsoin.

Hotelli Alman pihasta starttaa Härmän Liikenteen bussi, jonka kyydissä puolen tunnin matka Isoonkyröön taittuu hymyssä suin. Kyrö Distilleryn Vierailukeskuksen henkilökunta ottaa vieraat lämmöllä vastaan ja tislaamokierroksella kuullaan maailmankuulujen juomien tarina. Cocktail-koulussa harjoitellaan oman drinkin valmistusta ja Gin Blending Workshopissa oma mielikuvitus päästetään valloilleen. Ilta huipentuu joko Kyröllä tai Almassa illalliseen, käsi sydämellä voimme suositella molempia.

2. Keilaamaan tai vaikka kiipeilemään – Sporttinen tyhypäivä Kuortaneella

Kuortaneen Urheiluopistolla leivotaan paitsi olympiatason urheilijoita, myös vähintään yhtä menestyksekkään virkistyspäivän viettäjiä. Porukka parkkeerataan Kuortaneenjärven rantaan joko päiväksi tai yön yli. Kuten maisema, lajivalikoimakin on häkellyttävä vuodenajasta riippumatta. Päivä voi alkaa leikkimielisellä kisailulla. Lounaan jälkeen kuunnellaan tietoisku hyvinvoinnista tai tavataan huippu-urheilijoita. Ohjelmaan voi yhdistää erilaisia hyvinvoinnin kartoituksia ja testejä.

Kuortaneen hienous piilee monipuolisuudessa. Vaativampaan makuun tottunut porukka hikoilee arjen paineet pois Kuortane-pumpissa, mielenrauhaa etsivät löytävät itsensä rentoutusharjoituksesta tai high roller -kehonhuollon parista. Kilpailuhenkinen yhteisö ottaa mittaa joukkuepeleissä tai kaupunkisodassa. Lavatanssijumpassa keho vetreytyy mukavasti ja ulkoilmasta nauttivat seikkailevat luonnossa jalan, fatbikeillä tai vaikka lumikenkäillen. Muutamia valmiita esimerkkejä voi silmäillä Urheiluopiston omilta sivuilta, mutta kaikki lajit ja ideat ovat räätälöitävissä.

Lajikokeilujen jälkeen hemmotellaan makunystyröitä Urheiluopiston ala carte -ravintolassa ja rantasauna lämpiää hämärän laskeuduttua. Makoisia yöunia on tarjolla mukavasti joko Liikuntahotellissa tai Resort-tason majoituksessa.

3. Löylyttäjille Seinäjoen kuumimmat saunatilat

Kun saunatiloista tuli puhe, emme malta olla vinkkaamatta keräämäämme listaa Seinäjoen parhaista saunoista. Esimerkiksi Hotel Sorsanpesän Nappo-saunalla löylyttelyn lomassa pääsee pulahtamaan uima-altaassa. Listaukseen ja löylyihin pääset klikkaamalla tästä.

4. Livemusiikki siivittää iltaa Seinäjoen keikkapaikoilla

Sanotaan, että musiikki on parasta livenä. Työporukan mieli irtaantuu arjesta ja jalka tanssilattiasta, kun Rytmikorjaamon artistitarjonta rytmittää virkistyspäivän huippuunsa. Iltaa voi edeltää esimerkiksi yhdessä vietetty rento ruokahetki Ravintola Varickon burgerbuffetissa. Tunnelmallisia keikkailtoja kannattaa etsiä myös kivenheiton päästä Rytmikorjaamolta, Kulttuurikeskus Kalevan Navetan tapahtumakalenterista.

Suuremman kokoluokan ilta rakentuu Seinäjoki Areenalle, jonka tapahtumakalenterista voi bongailla mieluisia tapahtumia tai tilata oman ohjelman, jolloin kokonaisuudesta saadaan juuri halutunlainen.

5. Virkistyspäivän tukikohdat kaupungin keskustassa

Seinäjoen keskustan alue on hieno mahdollisuus kaupunkimaiseen virkistyspäivään. Ohjelma järjestyy esimerkiksi Aalto-keskuksessa, joka on kaupungin arkitehtuurinen ylpeys. Seinäjoen oppaat järjestävät mielenkiintoisia kierroksia Lakeuden Ristin kirkossa ja Aalto-keskuksen muissa rakennuksissa. Kokonaisuuteen kuuluvan Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmisto on niinikään oivaa kokemista virkistyspäivään.

Ryhmäsi ruokkimisesta, viihtymisestä ja majoituksista huolehtii lämmöllä keskustan hotellit Original Sokos Hotel Lakeus, Scandic Seinäjoki sekä Original Sokos Hotel Vaakuna.

6. Hepat, käsityöt, futis… Kun harrastus ja virkistys kohtaavat

Työporukan yhteistä tai uutta harrastusta kannattaa hyödyntää virkistyspäivän ohjelmassa. Hevosurheiluun hurahtaneet suuntaavat tiensä Raviskalle eli Seinäjoen Ravikeskukselle. Ravien yhteyteen voi järjestää mukavaa illanviettoa ruokailuineen ja oheisohjelmineen.

Käsitöiden maailma ja taide valloittavat Kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Talossa toimiva Seinäjoen Taidehalli vavisuttaa näyttelyillään ja Taito EP:n käsityökursseilla vaalitaan yhteisöllisyyttä ja nautitaan käsillä tekemisestä. Äärellä Kuppi+Kattilan maukkaat ruuat ovat elämys jo itsessään, mutta täydentävät virkistyspäivän makunystyröitä hellien.

Jos työpaikallasi tykätään jalkapallosta, olet luultavasti kuullut siitä vähintään kahvipöydässä. Pallofanit ilahtuvat ikihyviksi tyhypäivästä lempilajinsa parissa. Seinäjoen jalkapallokerhon SJK:n kotiareena OmaSp Stadion on monipuolinen tapahtumatalo. Oletteko aina halunneet päästä jalkapallokouluun urheilijoiden johdolla? OmaSp Stadionilla SJK:n ammattilaispelaajat johdattavat ryhmän kultaisten pallopotkujen maailmaan. Ruoka nautitaan noutopöydästä haluttuun kellonaikaan. Stadionin hyvinvointipäivän ohjelmaa tarjoaa DBC Seinäjoki Tutustu stadionin esimerkkeihin tyhypäivän kulusta täällä.

Tykypäivä työn alla? Anna meidän auttaa!

Teksti:
Sanna Kok
markkinointisuunnittelija
Seinäjoki Congress Oy